De Proeftuin On Tour: Zelfgemaakt appelsap voor fijnproevers

zondag 27 september 2020
14:00 tot 16:00

Locatie De Iedereenhoeve
Categorie Volwassenen
Tags Duurzaamheid Proeftuin Workshop
Prijzen
  • Reserveren gratis
Download Toevoegen aan agenda
Terug

De Proeftuin On Tour: Zelfgemaakt appelsap voor fijnproevers

Verzorgd door Eetbaar Alphen

Locatie
Iedereenhoeve
Ridderbuurt 3, Alphen aan den Rijn

Het is september. De bomen hangen vol fruit en de druiven schreeuwen om geplukt te worden. Wat ga je met al dat fruit doen? In de Iedereentuin maken ze er sap van. Op grootmoeders wijze met een handpers en weckketel. Weten hoe dat in zijn werk gaat? In deze workshop leer je van Joost Lalau en Joost Mentink hoe je van al dat fruit heerlijke sappen maakt.

Uiteraard kan vrijwel alle fruit de sappers in. Deze Proeftuin houden we het bij appels. We gaan samen proeven, appels wassen, malen en persen, alles met de hand. Niks is lekkerder dan zelf vers geperst appelsap. Maak tussen door kennis met enkele ‘oude’ soorten, zoals de ‘Bramley’s seedling, die hier gewoon pannekoekappel heet. Heb je zelf appels uit eigen tuin, neem ze dan gerust mee.

Proef mee!
Er wordt ook geproefd. Speciaal voor deze workshop maakt Michaela Smeyers van Gastrobar Limao een heerlijke appeltaart en een verfrissende ‘appelmocktail’.

Aanmelden
Meld je gratis aan via deze pagina.
Let op! Deze workshop biedt plaats aan maximaal 16 personen. Vol = vol


Helaas is het niet meer mogelijk om te reserveren. De reserveringsdeadline is verstreken op zondag 27 september 2020 om 16:00