Workshop 'Groenten fermenteren'

dinsdag 31 januari 2023
19:30 - 21:30

Locatie Bibliotheek Alphen-Centrum
Categorie Volwassenen
Tags Duurzaamheid Huis van Duurzaamheid Proeftuin Volwassenen Workshop
Prijzen
  • Ticketprijs € 7,50
Download Toevoegen aan agenda
Terug

Workshop 'Groenten fermenteren'

Verzorgd door Carla Glorie van De Dansende Boom

Fermenteren is terug van weggeweest. Was het vroeger vooral noodzakelijk om producten langer houdbaar te maken, tegenwoordig is het hip en gezond! Fermentatie is een proces waarbij voedingsmiddelen door de werking van goede bacteriƫn, schimmels en gisten op een positieve manier veranderen. Het voedingsmiddel is niet alleen langer te bewaren, maar ook lichter verteerbaar en de smaak verandert. Bekende gefermenteerde voedingsmiddelen zijn onder andere zuurkool, yoghurt, kaas, bier en sojasaus.

Tijdens deze workshop leert Carla je de basisprincipes van fermenteren, waarna je zelf aan de slag gaat om groenten van het seizoen te fermenteren. Je gaat naar huis met 1 pot groenten die je thuis rustig laat fermenteren tot je hem kunt eten.

Over Carla Glorie
Carla Glorie is natuurvoedingskundige en heeft een passie voor duurzaam en gezond eten. Met haar bedrijf De Dansende Boom organiseert ze (kook)workshops, moestuincursussen, themawandelingen en schooltuinlessen. Ook is ze voorzitter van Slow Food Groene Hart.

Meedoen met deze workshop?
Wil je zelf leren fermenteren? Reserveer dan hieronder een plek.

NB. Carla geeft in februari ook de workshop 'Groentespreads maken'

Foto: Susan Lambeck


Deze datum is volgeboekt