Locatie | Bibliotheek Alphen-Centrum |
Categorie | Volwassenen |
Huis van Duurzaamheid Klimaatweek Volwassenen Workshop | |
Prijzen |
|
Download | Toevoegen aan agenda |
Uitgezonderd asperges eten wij hoofdzakelijk eenjarige planten. Sla, wortel, biet, andijvie, courgette, boerenkool en broccoli, het zijn allemaal gewassen die in één jaar vanuit zaad worden opgekweekt, klaargemaakt en opgegeten. Dat is niet zo duurzaam en vereist een hoop werk, ruimte en energie.
Op haar kwekerij Soldudes Heerlijke Tuinen in Boskoop, is Ancella Steketee gespecialiseerd in vaste groenten, kruiden en knolgewassen. Denk aan eeuwig moes, zeekool, artisjok, bosaardbei, doorlevende spinazie en meloenpeer. Allemaal planten de je eenmaal plant om er daarna jaar na jaar van te oogsten.
Oogst je eigen smaak, leer van de experts
Droom jij van gezonde, verse groenten, kruiden en fruitsoorten van eigen tuin, balkon of buurtpluktuin? Of je al groene vingers hebt of niet eerder met je handen in de aarde zat: leer meer van landelijk én lokaal bekende tuinexperts. Doe mee met deze inspirerende middag vol gratis lezingen en workshops over duurzaam en natuurlijk tuinieren en til je tuinkennis naar een hoger niveau.
Leer van bekende tuinauteurs zoals Iris Veltman en Vera Greutink. Vera neemt je mee in haar nieuwste boek Vera’s Moestuin, waarin ze laat zien hoe je het hele jaar door kunt oogsten. Iris inspireert met Tuinlogica, boordevol slimme tips waarmee je je tuin omtovert tot een eetbare, klimaatbestendige oase. Geen tuin? Meld je bij Eetbaar Alphen en leer hoe je met buren een moes- of pluktuin op gemeentegrond begint.
Kom naar de presentaties, workshops en activiteiten voor jong en oud met thema's als:
Er zijn 3 workshoprondes en een doorlopend programma. Vanaf 22 oktober kun je hier het complete programma downloaden. Of meld je direct aan voor de workshops van jouw keuze. Let op! Reserveer max. 1 workshop per ronde.
De Proeftuin Kennismarkt tijdens de Nationale Klimaatweek is een samenwerking tussen Eetbaar Alphen en het Huis van Duurzaamheid en partners.