Lezing 'Plantenvoeding uit keukenresten'
woensdag 3 april 2024 19:30 - 21:00
Locatie Bibliotheek Alphen-Centrum
Categorie Volwassenen
Tags Duurzaamheid Huis van Duurzaamheid Lezing Proeftuin Volwassenen Workshop
Prijzen
  • Reserveren gratis
Download Toevoegen aan agenda
Terug

Lezing 'Plantenvoeding uit keukenresten'

Verzorgd door Sjaak Willemstein van DeDuurzameTuin.nl

Keukenresten zitten vol met energie en belangrijke voedingsstoffen die je eenvoudig kunt fermenteren. Bij dit fermentatieproces worden keukenresten, met behulp van bacteriƫn, zonder zuurstof voorverteerd tot waardevolle voedingstof voor de bodem. Het eindproduct heet bokashi en kun je eenvoudig zelf maken.

Sjaak Willemstein legt uit wat je hiervoor nodig hebt, hoe het werkt en hoe je tuin- en kamerplanten hiermee kunt voeden. Ziekten en plagen krijgen zo minder kans. Na deze lezing gooi jij je waardevolle keukenresten nooit meer gedachteloos in de groene container!

Over Sjaak Willemstein

Sjaak Willemstein is al decennia lang, zelfs voor het woord bestond, met duurzaamheid bezig. Het is zijn missie de wereld onder zijn voeten en in zijn omgeving gezonder en beter te maken. Als tuinontwerper wordt hij regelmatig de Duurzaamste Hovenier van Nederland genoemd.

Na zijn werk als hovenier startte hij de webshop DeDuurzameTuin.nl met ruim duizend producten voor mens, dier, tuin en huishouden. Naast lezingen geeft hij gastlessen over tuinadvies en -ontwerp.

Wil je meer weten over bokashi?

Meld je dan gratis aan voor deze boeiende lezing!


Helaas is het niet meer mogelijk om te reserveren. De reserveringsdeadline is verstreken op woensdag 3 april 2024 om 21:00